ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣ

«Αρχαία Μοναστήρια στην Σαχάρα»

 
Εκδρομή: 23 έως 27 Σεπτέμβριου 2024
 
Η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί εκδρομή (5ήμερη με ημιδιατροφή) στην έρημο της Σαχάρας. Σε αυτήν την εκδρομή θέλουμε να ανακαλύψουμε όχι την Φαραωνική Αίγυπτο των τουριστών αλλά τα Παλαιοχριστιανικά και αρχαιολογικά μέρη των προσκυνητών, εκεί που έδρασαν οι πρώτοι μοναχοί, από την εποχή του αγίου Αντωνίου έως και τον 6ο αιώνα. Θα δούμε σημεία που δεν επισκέπτονται εύκολα οι τουρίστες και που επηρέασαν την πορεία του χριστιανισμού: από την κατοικία της Αγίας Οικογένειας δίπλα στον Νείλο, τα σπήλαια των πρώτων αναχωρητών, μέχρι τα θαυμάσια πορτραίτα Φαγιούμ, την αρχή της ελληνιστικής-βυζαντινής τέχνης που συνέχισε να δημιουργεί στην Κωνσταντινούπολη.
Παράλληλα θα ξεκουραστούμε στο καταπληκτικό ξενοδοχείο 5 αστέρων Grand Nile Tower σε ένα νησί μέσα στον ποταμό Νείλο και θα χαρούμε το Κάιρο στα πάντοτε ελεύθερα βράδια μας.
Αυτή η εκδρομή είναι πρώτη φορά που γίνεται, δεν υπάρχει σε κανένα ταξιδιωτικό γραφείο.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
1η μέρα Δευτέρα 23/9
Πτήση από Θεσσαλονίκη - Αθήνα - Κάιρο, άφιξη αργά το απόγευμα 19.30, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
2η μέρα Τρίτη 24/9
Πρωινό. Αναχώρηση για την έρημο Σαχάρα και συγκεκριμένα την Όαση της Νιτρίας, όπου θα μεταβούμε στην Μονή του Αγίου Μακαρίου του Μεγάλου (χτίστηκε το 360 μ.Χ.) με τους 100 μοναχούς και τους τεράστιους οπωρώνες με πορτοκάλια και λεμόνια. Εδώ έζησαν οι άγιοι Μακάριοι, ο αββάς Μωυσής ο Αιθίοπας, Αρσένιος ο Μέγας, Ιωάννης ο κολοβός, Παφνούτιος, Ισίδωρος, Ποιμήν και Σεραπίων. Κατόπιν θα πάμε στην Μονή του Αγίου Παΐσίου (4ος αιώνας), όπου κατά την παράδοση εμφανίστηκε στον άγιο ο Χριστός. Θα δούμε το πηγ΄δι των 49 μαρτύρων πατέρων που τους έσφαξαν οι Βέρβεροι τον 5ο αιώνα. Επιστροφή στο Κάιρο, δείπνο, διανυκτέρευση. 
3η μέρα Τετάρτη 25/9
Πρωϊνό. Ξενάγηση στο Κάιρο. Θα προσκυνήσουμε την Ελληνορθόδοξη Μονή του αγίου Γεωργίου στην αρχαία Ηλιόπολη, εκεί όπου έμενε η Παναγία με τον Ιωσήφ και τον μικρό Ιησού, όταν κατέφυγαν στην Αίγυπτο, εξ αιτίας του διωγμού του Ηρώδη. Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου, τις Πυραμίδες, την Σφίγγα. Τέλος την μεγάλη αγορά του Χαν ελ Χαλίλι. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.
4η μέρα Πέμπτη 26/9
Πρωϊνό. Μετάβαση στην έρημο της Θηβαίδος, στα βουνά της Ερυθράς θάλασσας. Επίσκεψη στην ιερά Μονή του Αγ. Αντωνίου του Μεγάλου (χτίστηκε το 298 μ. Χ.), όπου έζησαν οι άγιοι Αντώνιος, Ιωάννης ο Ελεήμων, Αναστάσιος ο Πέρσης, Μάρκος ο Ασκητής και ο αββάς Παμβώ. Μετάβαση στην Μονή του Αγ. Παύλου του Θηβαίου ή αλλιώς «Μονή των Τίγρεων», όπου έζησε ο μαθητής του αγ. Αντωνίου, Παύλος ο αναχωρητής. Εκεί βρίσκεται και η «πηγή της Μαριάμ», της αδερφής του προφήτη Μωυσή, από όπου πέρασαν οι Ισραηλίτες στην Έξοδο προς την Ερυθρά θάλασσα. Επιστροφή στο Κάιρο, δείπνο, διανυκτέρευση.
5η μέρα Παρασκευή 27/9
Μεταφορά στο αεροδρόμιο στις 07.00, Πτήση για την Αθήνα και πτήση για την Θεσσαλονίκη 
(Υπάρχουν φυσικά και άλλα επιπλέον σπουδαία μέρη να επισκεφθούμε, στα οποία θα πάμε εκτός προγράμματος αν περισσεύει χρόνος και δεν είμαστε πολύ κουρασμένοι).
 
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ (5*) Grand Nile Tower
Το ξενοδοχείο μας είναι πέντε αστέρων (5*). Τα δωμάτια περιλαμβάνουν δορυφορική τηλεόραση και κλιματισμό, δωρεάν WiFi σε όλους τους χώρους. Έχουν θέα στον ποταμό Νείλο. Καθημερινά σερβίρεται πλούσιο πρωινό με γλυκές και αλμυρές επιλογές. Υπάρχουν 7 εστιατόρια μέσα στο ξενοδοχείο, μπαρ με ποτά και roof garden, εξωτερική πισίνα και τζακούζι.
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά με την Aegean ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ με επιστροφή
• Διαμονή 4 νύχτες στο Κάιρο
• Πρωινό σε μπουφέ καθημερινά
• Δείπνο στο ξενοδοχείο
• Μεταφορές με σύγχρονο πούλμαν με κλιματισμό
• Εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, Πυραμίδων, μουσεία στο Κάιρο 
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης, ατυχημάτων και ασθενείας.
• Έμπειρος Αρχηγός 
• Ελληνόφωνος επίσημος ξεναγός κατά την διάρκεια της εκδρομής
• 23 kg βαλίτσα και 8 kg χειραποσκευή
• Βίζα 30 δολλάρια το άτομο
• φιλοδωρήματα 25 ευρω το άτομο
 
Πληροφορίες στο γραφείο του Ιερού Ναού
 
ΠΡΟΣΟΧΗ περιορισμός θέσεων: ΜΟΝΟ 40 άτομα.Αρχική ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΧΑΡΑΣ
Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης