Τοῖς ἀγαπῶσι τὸν Θεόν, πάντα συνεργεῖ εἰς ἀγαθόν

 

Τοις αγαπώσι τον Θεό, πάντα συνεργεί εις αγαθόν. Γι’αυτούς που αγαπούν το Θεό , όλα οδηγούνται στο καλύτερο αποτέλεσμα. Όλα συνεργούν. Εκεί που ο άλλος νομίζει οτι θα σου κάνει ζημιά και θα σου βαλει τρικλοποδιά για να πέσεις, σου δίνει επιτάχυνση να τρέξεις γρηγορότερα. Αυτό που ο άλλος νομίζει οτι θα σε καταστρέψει, εσένα σε δυναμώνει. Σε κάνει πιο ισχυρό, πιο ώριμο, πιο ανθεκτικό στη ζωή. Και μετά γίνεσαι ένας βράχος που σπάνε πάνω του τα κύματα κι εσύ παίζεις με τα κύματα και δεν απογοητεύεσαι..”

”Αν έχω καλούς λογισμούς μέσα μου, τότε η ζωή δεν θα με λυγίζει. Τότε η ζωή θα με κάνει ώριμο, όμορφο, ταπεινό, με καλοσύνη, με συμπόνια για όλο τον κόσμο, γιατί ο άνθρωπος που έχει δοκιμαστεί, κι έχει ψηθεί κι έχει παλέψει, συμπονά όλο τον κόσμο..”

”Δεν υπάρχει ομορφιά στη ζωή; Υπάρχει! Υπάρχει και η κακία. Υπάρχει και ο πόνος. Υπάρχει και η θλίψη. Υπάρχουν κι αυτά. Το θέμα είναι, εσύ, πού θέλεις να εστιάσεις. Πού θέλεις να στρέψεις τους προβολείς της ψυχής σου. Θέλεις να είσαι η μέλισσα, που θα ψάχνει παντού λουλούδια; Θες να’σαι η μύγα, που θα ψάχνει παντού σκουπίδια; Τι προτιμάς;”

”Φοβόμαστε τα πάντα. Φοβόμαστε τους ανθρώπους. Το παρόν, το μέλλον μας. Το παρελθόν φοβόμαστε. Τα σκεφτόμαστε και φοβόμαστε. Για μας. Για το πώς μας βλέπουν. Φοβόμαστε για το τι θα συμβεί. Οτι δεν θα τα καταφέρουμε. Οτι δεν μας αγαπούν. Οτι δεν είμαστε άξιοι. Όλο φοβίες. Κι έρχεται μια λέξη και τα σβήνει όλα: ΑΓΑΠΗ.”

”Ο Θεός δεν σε βλέπει ως ένα τελεσίδικο, κλειστό γεγονός, ως μία κλειστή , παγωμένη ιστορία, αλλά σε βλέπει σαν μια ανοικτή δυνατότητα, με άπειρες προεκτάσεις…”Αρχική ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ Τοῖς ἀγαπῶσι τὸν Θεόν, πάντα συνεργεῖ εἰς ἀγαθόν
Login-iconLogin
active³ 5.3 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης